top
logo

Halal


Начало От България УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО
.
Петък, 06 Януари 2012 15:18

 

ДО

ИМАМА,ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ДЖАМИЙСКОТО  НАСТОЯТЕЛСТВО

УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО

от

Висшия Мюсюлмански Духовен Съвет

И главния мюфтия на мюсюлманите в Република България

Уважаеми господа Имами, Председатели и Членове на джамийските настоятелства,

С настоящето Писмо Ви уведомяваме, че Висшият мюсюлмански духовен съвет с Председател д-р Недим Генджев, който единствен не е заличен от регистъра на вероизповеданията към Софийски градски съд с Главен мюфтия Али Байрактаров избран на заседание на ВМДС на 12.02.2011 год. ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ :

 

Националната агенция по приходите е приключила едногодишната пълна данъчна ревизия на изповеданието за периода 2005 – 2010 год. От управлението на Мустафа Хаджи. Издаденият доклад е с констатации на поредица от данъчни нарушения, начет и не плащане на осигуровки и социални плащания. Не са внасяни местни данъци и такси, както и задължителните корпоративни данъци за реализираните приходи от отдадени под наем вакъфски имоти, земеделски земи и друга собственост. Тези пари са милиони, само Столична община е предявила данъчни задължения за над 600 000 лв. местни данъци, Пловдив за над 350 000 лв., Русе за над 1 000 000 лв. ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ВСИЧКИ ДЖАМИИСКИ НАСТОЯТЕЛСТВА ДА НЕ ПОДПИСВАТ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ В ПОЛЗА НА МУСТАФА ХАДЖИ И ДА НЕ ПОЕМАТ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СПРЯМО ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО И ГЛАВНО МЮФТИИСТВО.  ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА МЕСТНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ РЕГИСТРИРАНИ ПО ЧЛ.19 ОТ ЗАКОНА НЕ СА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗПОЛАГАТ С ИМУЩЕСТВОТО НА МЮСЮЛМАНСКТО ИЗПОВЕАДНИЕ, КАКТО И НЕ НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ, КОИТО ДЪЛЖИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЮРИДИЧЕСКОТО ЛИЦЕ В СЛУЧАЯ ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО, КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МЮСЮЛМАНСКОТО ИЗПОВЕАДАНИЕ. ЗАДЪЛЖЕН ДА НАМЕРИ И ПЛАТИ ПАРИТЕ Е МУСТАФА ХАДЖИ, КАТО ЮРИДИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ. ОТГОВОРНОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ ВЪРХУ ВАС, КАКТО И ВИЕ НЕМОЖЕ ДА ГАРАНТИРАТЕ НЕГОВИТЕ ПЛАЩАНИЯ. ТОВА Е ОПИТ ДА СТАНЕТЕ ГАРАНТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА МУСТАФА ХАДЖИ И НЕГОВАТА ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ДЪРЖАВАТА. АКО ЗАДЪЛЖИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАНИТЕ  ОТ ВАС ДЖАМИЙСКИ НАСТОЯТЕЛСТВА С ИМУЩЕСТВО ИЛИ СУМИ ЗА ПЛАЩАНЕ ВИЕ ЩЕ НОСИТЕ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОГУБВАНЕТО НА ВАКЪФИТЕ И ПОСЛЕДВАЩАТА ИМ ПУБЛИЧНА ПРОДАН ОТ ДЪРЖАВАТА.

ДЖМИИТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ПО ЗАКОН ОТ ТАКСА СМЕТ И БИТОВИ ОТПАДЪЦИ. МУСТАФА ХАДЖИ ЛЪЖЕ, ЧЕ ОБЩИНИТЕ СЪБИРАТ ТАЗИ ТАКСА. МЮСЮЛМАНСКТО ИЗПОВЕАДИНЕ ДЪЛЖИ ТАКАВА ЗА ИМОТИТЕ, КОИТО ОТДАВА ПОД НАЕМ И СЪБИРА ПРИХОДИ. ТАКА ТЕ ВИ ПОДВЕЖДАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТЕ НА ЗАКОНИТЕ И ПРАВОВИЯ РЕД, КАТО ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ВИ ХВЪРЛЯТ В РЪЦЕТЕ НА ДАНЪЧНИТЕ ВЛАСТИ, НА ПОЛИЦИЯТА И СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.

ИСТИНАТА Е, ЧЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ШАЙКАТА „РАЗБОЙНИЦИ“ ПОКРАЙ МУСТАФА ХАДЖИ И ЛИЧНО ТОЙ СА ОТГОВОРНИ ЗА РАЗПАДА, БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТТА И РАЗРУХАТА В ИЗПОВЕАДАНИЕТО.   ЗАЩО НЕ КАЖЕ МУСТАФА ХАДЖИ ЗАЩО НЕ ПРАВИ ПРОЕКТИ, КАТО ПАПАЗИТЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ХРАМОВЕ – ПРАВОСЛАВНИТЕ,  СА СКЛЮЧИЛИ ЗА НАД 50 000 000ЛВ. ПРОЕКТИ, А НИЕ ЗА НИТЕ ЕДНА ДЖАМИЯ? ЗАЩО МУСТАФА ХАДЖИ НЕ КАЖЕ ЗА ПАРИТЕ ОТ ПРОГРАМИТЕ НА ЕМЕЛ ЕТЕМ, ЗА ПАРИТЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ, ЗА ПАРИТЕ ОТ ДИАНЕТ ВАКЪФ, ЗА ПАРИТЕ ЗА СЕМИНАРИ, ЗА ПАРИТЕ ОТ ИСЛЯМИСКИТЕ ФОНДАЦИИ.  САМО ЗА СМОЛЯНСКИТЕ МУ СЪБРАТЯ СА ПОЛУЧАВАНИ ПО 600 000 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ЗА ШЕСТ ГОДИНИ, А СЕГА СА В ДЪбЛИН С ПАРИТЕ И ЖЕНИТЕ СИ? ПРИХОДИТЕ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ, АРЕНДИ, ГОРИ И МАГАЗИНИ СА РАЗПИЛЕНИ ПО АКТИВИСТИ НА ДПС, А ДНЕС ДПС МУ Е ВИНОВНО, А ВИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ.

СКЪПИ БРАТЯ, ЗА СЕГА НИЕ САМО ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ, ИСКАМЕ ДА СМЕ КОРЕКТНИ И ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ БЕЗОТГОВОРНИТЕ УПРАВНИЦИ,  КАТО МУСТАФА ХАДЖИ ЩЕ СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ С ПОЧТЕНИ ХОРА КАТО ВАС. МУСТАФА ХАДЖИ И НЕГОВИТЕ МЮФТИИ НЯМАТ ЕДНА КАРФИЦА НА СВОЕ ИМЕ, ТРУПАТ ИМЕНИЯ И МАГАЗИНИ В ТУРЦИЯ. ОТ ТЯХ НЯМА КАКВО ДА СЕ ВЗЕМЕ, НО ТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ОТГОВОРНОСТТА НА ВАС ЗА ПОГИВАНЕТО НА ВАКЪФИТЕ НА МЮСЮЛМАНСКАТА ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ. ТАКА ТЕ ЗАТРИХА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ ВЪРНЕМ ЗАГРАБЕНОТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ, КАТО СЕ ОТТЕГЛИХА ОТ ДЕЛОТО ЗА ПРАВОПРИЕМСТВО И С ТОВА ОКОНЧАТЕЛНО ПРОВАЛИХА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТРЪБЯТ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ НИ ВРЪЩА ИМОТИТЕ. НИЕ ЩЯХМЕ ДА ГИ ВЪРНЕМ И МАКАР, ЧЕ ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДОВЪРШАТ ДЕЛОТО И ДА ПОЛУЧАТ ПРАВОТО ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИМОТИТЕ ПО ЗАКОН , ТЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ НЕГО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ. КЪМ МОМЕНТА ИМА ВЪЗБРАНА НА СГС ЗА ВПИСВАНЕ НА КАКВИТО И ДА Е ПРОМЕНИ ПО ПАРТИДАТА НА ИЗПОВЕАДНИЕТО, ПОТВЪРДЕНА ОТ СОФИЙСКИ АПЕЛАТЕВЕН СЪД. ИМА ДЕЛО ЗА НИЩОЖНОСТ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА ПРОВЕДЕНА ОТ ХАДЖИ НА 12.02.2011 ГОД.

Лицата материално отговорни за злоупотребите в изповеданието ще бъдат дадени на съд. Няма преговори с Мустафа Хаджи, той и хората му лъгаха Премиера на България Бойко Борисов, че са готови ДА СЕ  СЪОБРАЗЯВАТ СЪС ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА .   Те провеждат политика на  противопоставяне със законите и с правовия ред в България, те настройват Вас, имамите,  срещу властта. Настройват Ви към гражданско неподчинение и злоупотребяват с Вашето доверие. Не се подавайте на провокации на политиците, не нарушавайте закона, не се противопоставяйте на желанието на всички да съхраним мюсюлманското изповедание и да запазим религията чиста от намеса на Държавата.

Висшият мюсюлмански духовен съвет пожелава на всички  Всевишният АЛЛАХ да Ви дари със здраве, за да сте все така активни в изпълнение на служебните си задължения и в работата Ви за благото на мюсюлманите по места.

С  УВАЖЕНИЕ,

ПРОФ.Д-Р НЕДИМ ГЕНДЖЕВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВМДС

АЛИ БАЙРАКТАРОВ, ГЛАВЕН МЮФТИЯ

 


 

Хадис

„Който вярва в Аллах и в Съдния ден, нека да говори само добро или да замълчи.”
/Бухари – 6476/


bottom

© 1992 - 2010 Всички права запазени!.